Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)

O semanatoare de paioase este un dispozitiv de insamantare care seamana semintele exact in sol la adancimea si distanta corespunzatoare. Apoi le acopera cu pamant. Protejeaza astfel semintele de pasari si economiseste timp si forta de munca.

Utilizarea unui semanatoare la culturile de paioase poate imbunatati raportul randamentului recoltei (semintele recoltate / seminte plantate) cu pana la noua ori.

In combinatie cu o grapa rotativa sau cu o cultivatoare rotativa, semanatoarea conventionala, ofera fermei servicii profesionale pentru insamantarea sau lucrul dupa plug. Semanatoarea de paioase este disponibila la o latime de lucru de 3 m si are o capacitate de 650 l, care poate fi marita la 850 l, datorita extensiei buncarului, in timp ce modelele mai noi vin cu un volum de 830 l care poate fi marit la 1.270 l.

Semanatoarele de paioase pot fi utilizate ca masini individuale sau in combinatie cu toate echipamentele de prelucrare a solului fie pentru semanari conventionale, fie pentru mulci. Avand in vedere acest lucru, aceste semanatori pot fi echipate, de preferinta, cu brazdare.

Semanatoarea cu latimi de lucru de 2,5 si 3 m, este proiectata pentru ferme mici si mijlocii. Aceasta gama avantajoasa de nivel incepator ofera fermierului mai mic sau agricultorului cu fractiune de norma posibilitatea de a se bucura de calitatea cea mai buna. Nu exista un compromis in ceea ce priveste precizia masurarii si incorporarea semintelor. Dimensiunile cutiei de seminte de la 450 l pana la maxim 850 l, cu o extindere de 400 l pe D9 Special.

Semanatorile de paioase cu latimi de lucru de 3, 3,5 si 4 m sunt proiectate pentru ferma de dimensiuni medii si mai mari. In combinatie cu un cadru de cuplare, D9 sunt disponibile chiar si cu latimi de lucru de 9 si 12 m.

Pe platforma cu latime de lucru de 3 m, designul robust permite cresterea volumului de samanta utilizand extensii de la 600 la 1000 litri.

De asemenea, semanatoarea de paioase este operata cu o combinatie de grape rotative existente. Transmisia cu roti de dimensiuni superioare asigura o masurare precisa a granulelor, chiar si in conditii dificile.

Semanatoarea de paioase pentru semintele de dimensiuni medii si mai mari este disponibila in latimi de lucru de 3 m, 3,5 m si 4 m. Foarte des aceasta semanatoare se utilizeaza in combinatie cu un cultivator rotativ, cu role de inel si discuri  ca o combinatie universala pentru insamantare dupa plug si pentru insamantare cu mulci. Ea este perfecta pentru semanatul precis cu cereale, leguminoase si iarba.

Datorita tragerii usoare si designului compact, la o latime de lucru de 6 m, este eficienta si ideala pentru tractoarele mai mici, cu putere de ridicare mica.


Dispunerea clara a masinii si nivelul ridicat de tehnologie inteligenta incorporata ofera utilizatorului usurinta la utilizare, de la instalare si umplere la transport si operatiune de insamantare. Alegerea dvs garanteaza efectuarea cu succes a operatiunilor de insamantare adaptate pentru toate tipurile de recolte. Amplasarea semintelor este optimizata indiferent de calitatea solului si de tipul de cultivare, in timp ce compactarea solului este minimizata.

Avantaje utilizarii semanatoarei de paioase sunt: performanta ridicata, control superior al adancimii semintelor, design puternic pentru stabilitate si fiabilitate, tehnologie de insamantare de ultima ora cu brazdare, activati  intotdeauna presiunea corecta, compact pe sosea si in pozitie de transport si usor accesibil pentru instalare si intretinere.


Semanatoare paioase