Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)

Presa de balotat rotundaeste un utilaj agricol utilizat pentru a comprima o gramada compacta (cum ar fi fanul, bumbacul, paiele de in sau silozii) in baloturi compace usor de manevratsi de stocat. Adesea baloturile sunt configurate sa se usuce si sa pastreze o anumita valoare intrinseca (nutritiva) a plantelor stranse. Se utilizeazain mod obisnuit mai multe tipuri de prese de balotat, fiecare producand un alt tip de balot, dreptunghiular sau cilindric, de diferite marimi, legat cu sfoara, plasa sau sarma.

Presa de balotat produce baloturi "rotunde" sau "laminate" in forma de cilindru. Designul are un efect de "acoperis ceh", care rezista bine conditiilor meteorologice. Iarba este infasuratain interiorul presei folosind curele cauciucate, role fixe sau o combinatie a celor doua. Cand balotul atinge o dimensiune predeterminata, in jurul lui se infasoara o plasa sau un fir, pentru a-i mentine forma. Partea posterioara a presei se deschide si balonul este descarcat. Scopul este fie pentru a mentine uscat fanul atunci cand baloturile sunt depozitate in exterior, fie pentru a transforma iarba umedain siloz.

Datorita abilitatii de a mobiliza baloturile rotunde pe o panta, acestea necesita un tratament specific pentru transportul si manipularea in conditii de siguranta. Baloturile rotunde mari, datorita dimensiunii si greutatii lor (pot cantari si o tona sau mai mult) necesita echipamente speciale de transport si miscare.

Alternativ, o furca de prindere poate fi utilizata pentru a ridica si a transporta baloturi rotunde mari. Furca de prindere este un dispozitiv actionat hidraulic atasat la capatul incarcatorului de cupe al unui tractor. Cand cilindrul hidraulic este extins, furca se fixeazain jos spre capat.

Presa de balotat rotunda are ca si caracteristici: 3 puncte de legatura, este usor de ridicat si mutatdintr-un loc inaltul, este eficienta,asigura performantainalta, face picking-ul si impachetarea in acelasi timp.

Presa de balotat este prevazuta cu sunet de avertizare dupa terminarea unui balot siposibilitatea reglarii densitatii baloturilor.

Presa de balotat rotunda poate utiliza sfoara de canepa naturala, inofensiva pentru animale. In decurs de o ora poate balota aproximativ 80-120 baloturi.

Deasemenea, poate folosi sistemul hidraulic de la tractor sau pompa hidraulica pe sine, acestea fiind optionale.

Presele de balotatau ca avantaje performanta la nivelul operarii campului, calitatea balotului si densitatea balotului, acestea fiind  fundamentale pentru rentabilitatea fiecarei operatiuni de ambalare. Suportul de suprapunere asigura o curgere uniformasi consistenta a culturii incepand de la ridicarea in camera de balotare, rezultand o capacitate mai mare de stocare.

Dispozitivul de ridicare de 5 bari, combinat cu un parasolar, ofera o curatare buna a culturii si o alimentare neintrerupta a materialului in presa de balotat.

Latimea de ridicare va permite sa ridicati baloturi mai largi pentru a va maximiza productivitatea la fiecare trecere.

 Site-ul nostru va ofera cea mai eficientasi versatila gama de prese de balotat rotunde disponibile pe piata pentru a se potrivi cu cerintele dumneavoastra.

Presa de balotat rotunda