Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)

Masina de scoscartofieste un utilajagricol care recolteazacartofi. Ealucreazaridicandcartofii din pamantfolosind o sapa.Solulsiculturasunttransferatepe o serie de sape unde solulestedecopertat. Cartofii se deplaseazasprepartea din spate a masinii de recoltatpe o banda de separaresiapoi (pemasinile cu echipaj) pe omasa de sortare, undeoameniisepara cu manapietrele, brazdelesivrejii.Cartofiisuntdusiapoi la un lift lateral de undeajungintr-o remorcasau o cutie de cartofi.Masinapentrurecoltare de cartofiestemontatapetractoaremicisiesteechipata cu treipuncte de prindere.Grilele de agitaresuntechilibrate de volantul din spate.Masina de scoscartofiestefolositain principal pentrurecoltareacartofului, cartofidulci, arahide, ceapa, usturoi, yam chinezesc, taro sialteculturi de rizomsubteran.Ea are avantajeleunuiutilaj cueficientainalta, grad de rupere a culturilorscazut, drenajrapid al soluluisi o utilizareindelungata.Caracteristicileprincipale la masina de scoscartofisunt:reglarea optionalaa excavarii, separareatransportului, pelangarasadurisi un cutterplutitorcare esteproiectatmaieficientpentru a taiaburuienilesipentru a reduce rezistenta la sapat. Componentelecheieadoptatehnologiiavansateinternationale, pentru a imbunatatiutilajulpentru o utilizare cat maiindelungataiarcernuireareciprocapoate duce cartofiisisolulpe o retea de sitavibratoare. Cu masina de scoscartofi s-au obtinutrecolte cu randamentridicatsi o performantabuna in randulfermierilor, recoltareaavando eficientainalta, ruperemai mica, sortarerapidafaratremur, farablocajecauzate de ierburi, structurafiindsimplaiarscurgereasoluluirapida.

Masina de scoscartofiesteconstituitadintaietor,banda de recoltare, roata de camp, , excavator, lanturi de transport si sita. Aceastamasinaestepotrivitapentruuzcasnicsipentruagriculturapescaralarga. Viteza de lucruesterapidasifaravibratii.Structuraestesimplasicalitateasuperioaraiarmodul de operaresiintretinereaeisuntusoare.Consumul de energieesteconvenabil. Masinaestetrasa de tractor sialimentataprinforta de frecaregenerata de dintii de rolei de impamantare.

Masina de scoscartofiestefiabila,are transmisiestabila, structuracompacta, precizieprecumsicosturi de intretinerereduse, aplicabilitateeconomica, instalareusoara. Masina de recoltatcartofiesteaplicabilarecoltei de cartofiin majoritatearegiunilor.Utilajuladoptatipul de tractiune din spate, iarpluguldublu seextindeprinangrenajulhidraulicpentru a schimbalegatura, pentru a-siadaptaadancimeade excavare .Solulsicartofii se separacurat.Masina de scoscartofiestepotrivitain camp sauterendelurospentrucartofiidulci, sfeclasialtetipuri de plantecu tulpinimasive.

In comparatie cu vecheamasina de recoltat, nouamasina are: cutie de viteze mare, lantgros, ecran de transmisiecardanica, unefect de vibratie bun si o pierdereredusa a recoltei. Calitateacartofilorpe care ii scoate din pamantestemaibunadatoritafaptuluicaactiuneadelicata se desfasoara sub cartofi, in loc de plugul de cartofi care taiesaucicatreazacartofii. Pelangafaptulcaacestiaies din pamantintr-o formamaibuna, masina de scoscartoficulegeunprocentmai mare de cartoficomparativ cu altemetode.

Vaasteptampe site-ulnostrupentru a consultapaginautilajelorsiechipamentelorspecializatein operatiunea de plantaresirecoltare de cartofi.

Masina de scos cartofi