Afişare 1 - 3 din 3 (1 pagini)

Grapa agricola cu design compact si pozitia agresiva a discurilor asigura o buna patrundere in sol si o amestecare temeinica a reziduurilor de recolta. Graparea este o practica de gestionare utilizatade fermieri pentru pregatirea solului, de obicei, dupa arat, fie adanc, fie superficial. In timp ce taie, granuleazasi intoarce solul, creand brazde,grapa agricola distruge radacinilesi crustele de suprafata. In plus, discul imbunatateste granularea solului si uniformizeaza suprafata. Este una dintre cele mai importante practici de pregatire a solului, si este benefica pentru oprirea cresterii buruienilor si distrugereacelor deja aparute. De asemenea, indeplineste sarcina importanta de a incorpora reziduurile de culturain sol.

Grapeleagicole cu discuri sunt asadar instrumente pentru pregatirea solului in vederea plantarii sau insamantarii. Ele sunt constituite din lame de taiere concave (discuri), montate pe un arbore comun, care formeaza o banda. Grapa cu discuri cuprinde urmatoarele parti:cadru (sustine grapa cu discuri) si discuri (lame de taiere conice, din otel).

Grapa agricola utilizeaza doua tipuri de discuri: discuri cu margine neteda; numite si discuri netede, plane; utilizate pentru conditii normale de sol sau discuri decupatecu margini crestate; utilizate pentru taierea reziduurilor si buruienilor.

Acestegrape agricolesuntadmirateenormdatoritaperformanteilor de top,acosturilorde intretinerereduse, preturibunesi o durata de viataindelungata. In plus, pentruaasiguraceamaibunacalitate a produselor, acesteasunt testate pediversiparametriiaiindustrieiagricoleutilizandtehnologiiavansate.

Inagricultura, grapelelesunt o parte importanta a fermei.Existamultetipuridiferite de grape.Vetigasiprincipaleletipuriaici.Site-ulnostruvapoateindrumacatre grape de primavara, grape cu role, grape cu lantsi grape cu discuri. Grapaagricolade primavara nuestefolositafoarte des. Utilizeazadinti de fierflexibili care se monteazain randuripentru a slabisolulpregatindu-lpentruplantare. Acest tip de utilajeste de obiceiajustatmanual.Grapaagricolarotativautilizeaza rolepentru a pregatisolulin vedereaplantariisemintelor. Eleartrebuisazdrobeascasolulsisaspargaoricebucati de marime mare. De obicei, acest tip de grape se folosestedupagrapa de primavara.Grapa cu lantesteutilizatapentruaerisireasoluluisipentru a ridicaingrasamantul de pe sol ajutand la raspandirealuipecamp. Uneorieleacoperasemintele..Grapeleagricolecu discurisicele in tandemsuntfolositepentru a pregatiterenurile fie printaiereaburuienilor, fie prinamestecareaculturilorramase.Discurilesunt concave pentru a rupesoluldupaarat.Grapele cu discuriutilizeazaadeseaun model "x" pentru a optimizamodulin care solulesteraspandit. Elesuntmaiagresivedecatgrapele de primavarasaucelede tuns.Acestetipuri de grape faclucrurisimilare, doarcale facin grade diferite.Se practicacultivareamaiusoara cu lantulsigrapa de primavaraiarpentrugrapele cu discurimaiagresiveutilizarealorprincipalaramanepregatireasoluluipentruseminte.

Grapa agricola