Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)

Inventia moderna cu cel mai mare succes in agricultura a fost combina agricola. Combina de cereale paioase este un utilaj agricol complex, utilizat la recoltarea graului, orzului, ovazului si altor cereale. Numele ei provine de la faptul ca poate efectua mai multe operatii: secerare, treierare, separare a boabelor de paie si pleava si colectare a acestora in buncare sau in saci.Este alcatuita din heder(cu aparat de taiere, rabator si transportor);batoza(cu aparatul de treierat, scuturatori, site, ventilator, elevator si uneori colector de paie si pleava);buncar de boabe si platforma de incarcare in saci. Combinele pot fi autopropulsate, purtate pe tractor, remorcate de acesta si actionate la priza de putere a tractorului sau de un motor propriu.

Combinele sunt echipate cu capete detasabile care sunt proiectate pentru anumite culturi. Antetul standard, denumit uneori platforma pentru cereale, este echipat cu o bara de taiere a cutitelor cu piston si prezinta o rola de rotatie cu dinti metalici sau din material plastic . O varianta a platformei are o bara de taiere care se poate flexa peste contururi si crestaturi pentru a taia soia care are pastai aproape de sol, in timp ce o platforma rigida este utilizata, in general, numai la boabele de cereale.

Combinele agricole cu autopropulsie ar putea fi echipate cu piese speciale in loc de anvelope, cu o suprafata de rulare de aprox. 10 inci pentru a ajuta la recoltarea orezului. Unele combine au anvelope cu o suprafata de rulare pe sine care impiedica scufundarea in noroi. Aceste sine se pot monta pe alte combine prin utilizarea placilor de adaptare.

Combina agricola are in principiu doua functii: secerarea si treierarea. Aceste doua operatiuni, care fusesera realizate separat, sunt acum combinate in acelasi echipament agricol. Combina a permis, prin urmare, castiguri enorme de productivitate. Combinele agricole sunt clasificate prin modul lor de cosire si prin procedura specifica de recoltare. In ceea ce priveste categoria, se pot distinge doua categorii: Combina conventionala si combina neconventionala numita si combina de recoltat rotativa. Combinele agricole de recoltat au fost dezvoltate pentru a atinge performante ridicate. Puterea lor poate fi de la 100 pana la 400 CP pentru cele recente. Bara de taiere a combinelor de recoltat a evoluat si de la 4 m pana la 12 m pentru cele mai recente masini.

O bara de taiere este atasata la partea frontala a combinei si preia sarcina de cosit. Pe masura ce latimile de lucru de astazi depasesc in mod obisnuit intre 3 si 3,5 metri, bara de taiere poate fi dezmembrata pentru a fi transportata pe sosea sau pliata hidraulic.

Cele mai importante branduri care produc combine sunt John Deere, New Holland, Case IH, Claas, Deutz Fahr si Massey Ferguson.

Site-ul nostru va sta la dispozitie cu ultimele noutati in domeniul agricol si cu o gama larga de masini si utilaje agricole la preturi excelente! Va asteptam pe site!!!

Combine agricole